Show Filters

I vår kategori med ortopediska kängor hittar du såväl ortoser som klassiska ankelkängor, som kallas ortopediska eftersom de ger optimalt stöd till foten och därmed lindrar smärta, om det inte rör sig om en skada.

Vad är en ortopedisk känga?

En ortopedisk känga är ett alternativ till gips vid fraktur, stukning, skada på ligament, fotled, en del av foten eller skenbenet. Det är en anordning som är utformad för att immobilisera foten och det drabbade området, utan att hindra dig i ditt dagliga liv och med mycket färre risker och komplikationer än ett gips. Den ortopediska kängan är ett stöd som också hjälper dig att snabbare återfå din rörlighet. Alla våra ortopediska kängor är kängor som är lämpliga för promenader, utan att förvärra din skada eller få dig att känna någon smärta.

Varför välja en ortopedisk känga i stället för gips?

Vid en allvarlig fraktur eller stukningsskada brukar vi immobilisera området genom att lägga på ett gips, men denna lösning är inte helt riskfri. Frakturen kan röra sig under gipset om det har applicerats felaktigt, och lederna kan bli domnade och stela. Gipset kan också orsaka allergier, hudskador och hudirritationer samt venösa blodproppar. Ett gips immobiliserar det skadade området fullständigt, men för att läka behöver din skada helt enkelt stabilitet, vilket en ortopedisk känga erbjuder. Dessutom är den ortopediska kängan enklare att ta på än ett gips, lättare, bekvämare och ger bättre hygien eftersom den är avtagbar.

Läker den ortopediska kängan skadan snabbare?

Ja, den ortopediska kängan gör att du läker snabbare från din skada än med ett gips, och din återgång till så kallad normal gång blir också snabbare och enklare. När en skada inträffar tenderar området att svullna, vilket kallas ödem. Om ödemet inte behandlas kan det leda till att du lider ännu mer. Den ortopediska kängan verkar på smärtområdet genom kompression, vilket underlättar blodcirkulationen och förhindrar vätskeansamlingar och därmed både ödem och blodproppar. Den ortopediska kängans utformning gör också att du är mycket bekväm när du försöker återuppta dina aktiviteter, eftersom den minskar trycket på såret på grund av din kroppsvikt. Eftersom du kan gå med en ortopedisk känga blir det lättare för dig att återgå till ett normalt liv.

Våra ortopediska kängor

Vi erbjuder ett brett sortiment av ortopediska kängor, som passar för olika fall. Det finns olika typer av ortopediska kängor beroende på vilken typ av skada du har: korta, långa, uppblåsbara eller ledade kängor.

  • Korta ortopediska kängor: dessa är perfekt lämpade för en skada på foten, framfoten och en stukad fotled. Våra modeller, lättviktsvandringskänga, vandringskänga eller vår skadekänga, finns till exempel i olika storlekar för män och kvinnor. Vår ortopediska fotkänga är särskilt lämplig för fotledsskador.
  • Långa eller klassiska ortopediska kängor: Dessa klassiska ortopediska kängor passar alla med sina justerbara remmar. Kängans delar är uppblåsbara för att anpassa sig till ditt ben och de hjälper också till att skapa tryck som minskar smärta och risken för ödem eller blodproppar. När de blåses upp immobiliserar de foten, fotleden och hela nedre benet upp till mitten av vaden, för att läka allvarliga stukningar och frakturer.
  • Uppblåsbara ortopediska kängor: Förutom att ge stöd åt din skada ger uppblåsbara kängor dig möjlighet att dra nytta av kompression för att konsolidera din fraktur och skydda området. De minskar och förhindrar ödem och blodkomplikationer. Nästan alla våra knähöga kängor är utrustade med ett uppblåsbart system, vilket är perfekt för att ersätta ett gips.
  • Ledade ortopediska kängor: idealiska efter en operation, vid en stabil fraktur eller vid en stukning. Ledade kängor är utrustade med ett gångjärn som gör att du kan justera graden av flexion och därmed fotledens och fotens rörelse. Det innebär att du kan röra foten och justera rörelseomfånget efter ditt fall och dina framsteg. Våra modeller som vår ortopediska promenadkänga och vår ortopediska medicinska ortos är ledade fotkängor. I en kort version hittar du vår korrigeringskänga och för en högre eller mer betydande skada har du vår stora ortopediska känga, som också är ledad.

Våra ortopediska kängor

Våra ortopediska ankelkängor är klassiska skor, de är ortopediska eftersom de är anpassade till fotens form och har en bekväm gång. Hälen är något upphöjd för en bra hållning och innersulorna har ett valv som följer fotens form, så att du kan gå utan risk för smärta i fötter, ben eller rygg. Våra ortopediska kängor är modeller som du kan bära varje dag utan att behöva oroa dig för din stil, eftersom de har designats för att vara tidlösa. Vissa av våra ortopediska kängor är specialdesignade för utomhuspromenader och särskilt för vintern, med en fodrad insida som håller dig varm. Våra klassiska ortopediska kängor är terapeutiska komfortskor för personer med fot- eller gångproblem. De har ett trendigt utseende, är lätta att ta på, ger stöd åt foten och respekterar foten och kroppen när du går.