Show Filters

Vad är ortopediska skor?

Ortopediska skor är skor som är särskilt utformade för att stödja foten genom att respektera dess form och ge ett bra fotledsstöd för att undvika stukningar. Vanliga skor från massmarknaden, oavsett om de är av god kvalitet eller inte, kan vara obekväma eller orsaka smärta, ibland utan att du ens är medveten om det. En sko som inte är anpassad till fotvalvets kurva kan få återverkningar på ryggen och din allmänna hälsa. Ortopediska skor, å andra sidan, är perfekt anpassade och ger dig en bra hållning för att undvika smärta. De kallas även för komfortskor och är terapeutiska skor som uppfyller specifika behov hos personer med en missbildning eller ett särskilt tillstånd.

Varför och när ska du använda dem?

Ortopediska skor ordineras av en mängd olika skäl: känsliga fötter, hållningsproblem, ledbesvär, diabetes, fotdeformitet eller missbildning, de kan också ordineras för äldre, personer som har råkat ut för en olycka och ibland vid amputation av en eller flera tår. Alla dessa tillstånd kan kräva ortopediska skor för att gå normalt och undvika eller lindra smärta. Det är inte alltid lätt att hitta skor i vanliga butiker, och vissa problem kan vara ett verkligt handikapp, vilket är anledningen till att ortopediska skor skapades. Ibland är det tillrådligt att bära specialtillverkade ortopediska skor, och det är att föredra att få råd av en läkare. Våra ortopediska skor är massproducerade och reagerar på utbredda problem och kan vara tillräckliga för att lösa det om ditt tillstånd inte är alltför allvarligt, men du kan lägga till en ortopedisk innersula eller ortos.

Ortopediska skor som passar din stil

Att bära ortopediska skor kan vara nödvändigt, men stilen får inte bli lidande. För er herrar har vi tagit fram ett sortiment av ortopediska skor som är lika bekväma som de är snygga. För sport eller vardag kan du välja mellan ortopediska sneakers i en rad olika material och färger. För vintern erbjuder vi ett sortiment av ortopediska stövlar, som skyddar dig mot kyla och dessutom lindrar värk och smärta. För vardaglig komfort, samtidigt som du fortfarande ser snygg ut, upptäck vår kollektion av ortopediska loafers. På sommaren kan du välja mellan ortopediska flip-flops eller sandaler, som alla är perfekt lämpade för hemmet precis som våra ortopediska tofflor. Alla våra skor är tillverkade av kvalitetsmaterial och har en genomtänkt design för en bekväm promenad oavsett situation. När det gäller rätt stil finns många färger tillgängliga och för att passa alla har vi alla storlekar.