Show Filters

Vad är plattfot?

Plattfot innebär att fotvalvet saknas, det kan vara medfött eller uppstå efter en sjukdom eller olycka. Plattfot kan leda till obehag och smärta när man går. Fotvalvet hjälper till att förlänga foten när du går och fördelar också vikten jämnt mellan ben och fötter. Avsaknad av fotvalv förändrar din gång och kan leda till häl-, fotleds-, knä- och ryggsmärta. Plattfot kan drabba både barn och vuxna under hela livet. En tillplattning av fotvalvet kan utvecklas med tiden. Vissa sjukdomar, som artrit, diabetes eller muskelsjukdomar, kan få fotvalvet att kollapsa, men deformitet eller skada, fetma, graviditet och åldrande kan också vara faktorer.

Varför använda ortopediska inläggssulor för plattfot?

Om du har plattfot rekommenderas att du använder ortopediska inläggssulor. Ortopediska inlägg hjälper till att forma ett fotvalv, som i ditt fall är nästan eller helt obefintligt, genom att stödja foten. Att använda ortopediska inläggssulor hjälper till att korrigera detta tillstånd och förhindra att det förvärras. Särskilt om du har ett litet fotvalv kommer ortopediska inläggssulor att förhindra att din fot blir helt platt med tiden och därmed förhindra att andra problem uppstår. Genom att använda denna typ av sulor i bekväma skor får du tillbaka en normal gång med jämnt fördelad kroppsvikt. Med plattfot kan du också uppleva smärta när du går eller står under långa perioder, med ortopediska sulor kan du glömma allt obehag och all smärta.

Våra ortopediska sulor för plattfot

Våra ortopediska sulor för plattfot har alla hålfotsstöd, ett upphöjt hålfotsvalv som korrigerar hängande hålfotsvalv och därmed återställer fotens hållning. Du hittar sulor som passar alla, för barn, kvinnor och män, och alla finns i olika storlekar. Våra ortopediska sulor för plattfot är utformade genom att flera lager av olika material har satts samman. De olika lagren inkluderar ett halkskyddande bottenlager som förhindrar att sulan glider i skorna, vanligtvis tillverkat av EVA-plast, följt av ett lager som höjer hälen, utrustat med en silikonkudde eller stötdämpande skum, och i vissa fall ett lager av EVA-plast före topplagret, vilket är det lager som kommer i kontakt med din fot. EVA-plast är flexibelt och giftfritt, och det ger också bättre stötdämpning. För det översta lagret har vi olika typer av sulor, alla med hudvänliga, halkfria och andningsbara material, vissa sulor är med läder som våra ortopediska lädersulor för plattfot, vissa med en uppvärmd beläggning för vintern som våra varma ortopediska sulor. Vi erbjuder ortopediska sulor i silikon som glider runt foten för att stödja ditt fotvalv tack vare silikonkuddar, en mycket bekväm produkt som är ett bra alternativ till den innersula som du stoppar in i skon.