Show Filters

Vad är en ortopedisk känga?

En ortopedisk sko är en medicinteknisk produkt som skyddar din fot, fotled eller skenben efter en fraktur, stukning eller operation. Den ortopediska kängan immobiliserar det ömtåliga området, används i stället för gips och är ofta till och med mer rekommenderad i vissa fall. Den ortopediska kängan är mindre invalidiserande och gör att du kan gå och underhålla din skada utan smärta eller risk för komplikationer. En ortopedisk känga är en ortos som har många fördelar, bland annat att den hjälper dig att snabbare återfå din rörlighet.

Vilka är fördelarna med att använda en ortopedisk känga?

Att bära en ortopedisk känga istället för gips har många fördelar. När en skada gipsas är extremiteten helt immobiliserad, området blir stelt, musklerna försvinner och lederna kan försämras. Gips kan också orsaka hudreaktioner, trycksår, ödem och andra cirkulationsproblem, t.ex. blodproppar. De främsta fördelarna med en ortopedisk känga är att den är avtagbar, du kan anpassa den efter ditt behov av rörlighet och det finns ingen risk för komplikationer. Att immobilisera skadan är bra, men vad kroppen framför allt behöver för att läka är stabilitet. Den ortopediska kängan har en halkfri yttersula och stötdämpande skum inuti. Den ger dig all den stabilitet du behöver och du kan till och med fortsätta att gå och leva normalt. Eftersom du fortsätter med dina aktiviteter kommer din återhämtning att gå snabbare och du kan gå normalt igen, snabbare när du tar bort den ortopediska kängan än om du skulle ta bort ett gips.

Våra ortopediska kängor

I vår butik erbjuder vi två typer av ortopediska kängor, ortoser eller promenadkängor som har samma funktion som gips, men också klassiska kängor som vi kallar ortopediska eftersom de ger dig samma gångkomfort som en ortopedisk sko.

Våra ortoser

Bland våra ortopediska kängor hittar du tre typer av kängor: korta kängor, höga kängor och ledade kängor, som alla har sina specifika egenskaper och användningsområden.

  • Korta kängor: våra korta kängor är, som namnet antyder, korta och lämpar sig för skador (fraktur, stukning) på en del av foten eller fotleden. Vår gångkänga, till exempel, ger dig perfekt stöd tack vare ett stift på utsidan av kängan som hjälper till att konsolidera skadan utan att göra dig handikappad eller minska din rörlighet. Vår lätta promenadkänga passar perfekt för en stukad fotled, liksom vår ortopediska fotledskänga, med sitt stöd som ger större stabilitet och förhindrar fotledsrotation.
  • Höga kängor: de ger dig mer stöd och är bättre lämpade för allvarligare skador som drabbar den nedre tredjedelen av benet. Våra höga ortopediska kängor har justerbart tryck tack vare en liten knapp som blåser upp sidorna av kängan och därmed skapar tryck som minskar smärta och möjliggör bättre cirkulation av flöden.
  • Ledade kängor: en ledad känga är en ortopedisk känga utrustad med ett justerbart fäste med vilket du kan justera fotens flexionsområde, till exempel vår korrektionskänga eller vår ortopediska promenadkänga. Den ledade ortopediska kängan gör att du kan justera fotledens vinkel i förhållande till benet, beroende på din patologi eller hur långt din skada har kommit.

Våra ortopediska ankelkängor

Våra ortopediska ankelkängor är å andra sidan enkla ortopediska skor av stöveltyp som du kan bära dagligen, helt enkelt för att dina fötter ska må bra och för att du ska kunna gå bekvämt. Med en innersula som tar hänsyn till fotvalvet och en yttersula som absorberar stötar är våra kängor utformade för ditt välbefinnande. Våra fleecekängor är till och med fodrade inuti för att hjälpa dig genom vintern och våra ortopediska snökängor kommer att följa dig till bergets topp.