Show Filters

Ortopediska skor: komfort och välbefinnande i vardagen

Att välja bra skor är avgörande för våra fötters hälsa och vår kropp i allmänhet. De håller våra fötter och anklar på plats under hela dagen, så att vi kan gå eller springa utan problem. Skor som inte passar ordentligt kan leda till smärta, hållningsproblem och till och med skador. Det är viktigt att ha bekväma skor som ger ordentligt stöd för fötterna. Ortopediska skor är särskilt utformade för att stödja känsliga eller skadade fötter hos män och kvinnor. Med ett terapeutiskt syfte är de också lämpliga för personer som helt enkelt vill ta hand om sin hälsa och förebygga framtida problem. De modeller som säljs i vår butik kombinerar komfort och stöd med estetik och elegans. För dina vardagsaktiviteter, ditt arbete, dina sportaktiviteter eller dina stunder av avkoppling, välj ett par ortopediska skor som matchar dina behov, samtidigt som de är eleganta.

Hur du känner igen ortopediska skor

Ortopediska skor är terapeutiska hjälpmedel som är utformade för att lindra eller förebygga vissa fotproblem. De rekommenderas för personer som har svårt att gå eller bära skor i vanliga butiker.

De är tillverkade av läder, gummi eller tyg som andas och ger optimalt stöd för fötter och anklar.

Dessa ortopediska skor har en robust yttersula som garanterar maximalt grepp. Inuti kan du lägga till en ortopedisk innersula eller en anpassad ortos. Hälen har en förstärkt räffla för att skydda fotleden och minska stötar. Fästningen med snörning eller kardborreband anpassar sig perfekt till varje fots morfologi.

Vad används ortopediska skor till?

Att bära ortopediska skor gör att du kan:

  • minska smärta när du går;
  • få perfekt stöd till fötter och fotleder;
  • avhjälpa besvär som förhindrar eller försvårar gång;
  • få optimal komfort hela dagen lång;
  • korrigera hållning och balans;
  • minska trötthet;
  • främja läkning av vissa sår eller skador;

För vem tillverkas ortopediska skor?

Ortopediska skor är främst avsedda för personer med fotproblem eller ben- och ledbesvär. De kan skrivas ut av en läkare eller fotterapeut i händelse av en bevisad patologi. I detta fall utgör de ett äkta ortopediskt hjälpmedel och bidrar till läkning. De används särskilt vid kroniska sår hos diabetespatienter, personer som lider av artrit eller reumatism, personer som har råkat ut för olyckor eller som genomgår rehabilitering.

Även i avsaknad av patologi är användningen av ortopediska skor fördelaktig för fötternas hälsa och kroppen i allmänhet. Alla kan bära dessa skor, oavsett livsstil, ålder eller morfologi. I det här fallet fungerar ortopediska skor som en förebyggande anordning. De ökar komforten, stödet, stabiliteten och förhindrar för tidigt slitage på fötter och leder.

Hur du väljer ett par ortopediska skor

Det finns olika modeller av ortopediska skor, beroende på individuella behov och stil.
Först och främst måste du bestämma vid vilket tillfälle du ska använda dina skor. Behöver du ett par för din dagliga pendling, för tillfällig användning, för sportaktiviteter eller för att stanna hemma?
Om du letar efter en klassisk modell för alla ändamål ska du välja klassiska ortopediska loafers, som du kan bära vid alla tillfällen på jobbet eller på en utekväll. Om du letar efter ett par feminina och eleganta sommarskor kan du välja kudd-fodrade kilskor för att ge din look lite extra stil.
Om du har ett medicinskt tillstånd eller återhämtar dig eller rehabiliteras behöver du förmodligen ett mer specifikt ortopediskt hjälpmedel, till exempel ortopediska promenadkängor.

Om du inte har några fotproblem kan du välja vilken modell som helst. Om du har en fot- eller ledåkomma kan du fråga din läkare, fotvårdare eller sjukgymnast om rekommendationer för en viss typ av skor (fotform, sula, förstärkning, typ av fästanordning etc.)

När ska ortopediska skor bäras?

Ortopediska skor är lämpliga för alla vardagliga aktiviteter. Du kan ha ortopediska flip-flops eller tofflor hemma när du utför uppgifter inomhus. För att ta dig runt, gå till jobbet, ta en promenad eller gå ut med vänner kan du använda gympaskor, loafers, ankelstövlar eller ortopediska sandaler, beroende på säsong.
Våra ortopediska skor är bekväma och eleganta, och deras stil passar till alla outfits och kompletterar alla utseenden utan smakfel. De andas och är praktiska och kommer att följa dig i vardagen och hjälpa dig att förbättra ditt välbefinnande.