Show Filters

Ortopediska inläggssulor, vad är de till för?

Våra fötter bär oss hela dagen och hela livet, och med allt vi utsätter dem för betalar de ibland tillbaka genom att göra ont. Vissa sjukdomar och problem  kan också orsaka smärta i hälar, fotleder, ben, muskler och leder, och ibland även i ryggen. Ortopediska sulor är en lösning som ger dig maximal komfort. Förutom att lindra din smärta och förhindra att dina hälsoproblem förvärras, absorberar ortopediska sulor alla stötar vid gång för att skydda dina fotleder, knän, bäcken och rygg. De ortopediska sulorna är utformade så att de bildar stödpunkter som ger varaktig lindring och skyddar dig mot eventuella komplikationer. Fördelen med ortopediska inläggssulor, oavsett om det bara är en hälkopp eller en hel inläggssula, är att du kan bära dem diskret. Du kan ha dem i vilka skor du vill, dina små loafers, dina pumps, dina gympaskor, dina kängor, de glider helt enkelt in i skon utan att vara i vägen, de gör helt enkelt ditt liv mer behagligt.

Ortopediska sulor, för vem?

Ortopediska sulor är lämpliga för ett stort antal människor med en patologi eller deformitet eller ibland i livet av olika skäl, till exempel efter en skada, för rehabilitering eller helt enkelt för att avvärja smärta.
Om du har plattfot, en benmissbildning eller en sjukdom som artrit eller diabetes kan ortopediska inläggssulor hjälpa dig. Vid förvärrad diabetes förhindrar de ytterligare skador på foten. Till skillnad från plattfötter har så kallade hålfötter, som har ett högre fotvalv, mindre stöd vid marken och kräver mer ansträngning från framsidan av foten och hälen. I detta fall kan ortopediska inläggssulor fylla hålfoten för att återställa balansen. Efter en skada eller operation läker du bättre om du använder ortopediska inläggssulor, som hjälper till att fördela vikten jämnare, minska belastningen på fötterna och förebygga nya skador. Idrottare kan också behöva ortopediska sulor för att balansera det tryck och den belastning som uppstår vid intensiv fysisk aktivitet eller den värk som uppstår i kroppen. Ortopediska sulor kan användas i många andra fall, till exempel för att balansera bäckenet eller om du har en förkortad lem, lider av hälseneproblem, häl- eller ligamentsmärta, har känsliga eller pronerande fötter. Också barn kan behöva ortopediska inläggssulor.

Våra ortopediska inläggssulor

Det finns olika modeller av ortopediska sulor och vi erbjuder ett brett sortiment. I vår kollektion hittar du klassiska ortopediska sulor, ortopediska sulor för plattfötter, ortopediska sulor, sulor med massageeffekt, uppvärmda sulor och sulor med akupressurpunkter. Alla våra ortopediska sulor är tillverkade av flera lager av olika material, utvalda för sin kvalitet och giftfria natur. Våra sulor är halkfria och andas för att ge dig ännu bättre komfort. De har också ett silikon- eller skumelement som har den extra fördelen att det är stötdämpande. Våra ortopediska sulor passar alla, och det finns säkert en som uppfyller dina behov, oavsett om du behöver stöd för hålfoten, hälarna, behöver bättre blodcirkulation eller vill prova akupressur eller magnetisk terapi.