Show Filters

Orthopediska plagg, vad är det?

Ett ortopediskt plagg är en medicinteknisk produkt som hjälper till att skydda eller stabilisera vissa delar av kroppen, för att förebygga eller läka. Ett ortopediskt plagg är vanligtvis ett sorts kompressionsplagg, men du hittar även hållningskorrigerande västar och korrigerande strumpor i vår butik. Våra ortopediska plagg är anpassade för olika fall:

  • dålig hållning,
  • fotpatologi,
  • venösa problem eller blodproblem (åderbråck, flebit, trombos),
  • störningar i lymfsystemet
  • känsla av tunga eller trötta ben,
  • skador,
  • som stöd efter en operation
  • för sportaktiviteter

Våra korrigerande plagg

Ortopediska korrigeringsplagg syftar till att korrigera ett problem, t.ex. dålig hållning i ryggen eller fötterna. För fötterna hittar du till exempel våra strumpor med tåseparator för att behandla liktornar och hallux, eller våra elastiska korrigeringsstrumpor som korrigerar problemet med platfot. För dålig hållning i ryggen har vi ett brett utbud av ortopediska västar för kvinnor, män och barn. För kvinnor hittar du också vår hållningskorrigerande bh, som skyddar dig efter operationen och kan användas varje dag för att stå rakt upp utan ansträngning. Våra ortopediska korrigeringsplagg är utformade för att korrigera en abnormitet på lång sikt med omedelbar smärtlindring.

Våra kompressionsprodukter

Ett kompressionsplagg används av många olika anledningar, t.ex. om du lider av venösa problem, har genomgått en operation, är gravid, skadad eller idrottar. Genom att komprimera det drabbade området trycker plagget ihop cirkulationen, stimulerar blodflödet och stabiliserar blodsystemet, vilket förebygger smärta och risker som flebit eller trombos. Kompressionsstrumpor och -strumpbyxor hjälper till att lindra tunga ben och åderbråck, minskar risken för ödem och förbättrar din komfort. Dessa diskreta produkter är lätta att ta på och finns i många storlekar för att passa alla.

Ortopediska plagg för idrottsutövare

När du utövar sport kan ortopediska plagg hjälpa dig att få bättre uthållighet och framför allt mindre smärta. Kompressionsplagg som vår kompressionsväst för män samt våra shorts och tights, för män och kvinnor, främjar blodcirkulationen och därmed syresättningen av musklerna, fördröjer trötthetskänslan och minskar värk eller kramper. De håller också dina muskler varma. Strumpor och tights används inte bara av kvinnor, utan är lika bra för män. Oavsett om du vandrar, springer, cyklar eller ägnar dig åt någon annan aktivitet har ortopediska plagg många fördelar. De är lätta att ta på och mycket diskreta under dina sportkläder, och ditt sätt att träna kan förändras radikalt.