Show Filters

Vad är en ortopedisk sko?

En ortopedisk sko är en sko som uppfyller specifika behov och hjälper till att avhjälpa olika problem, t.ex. en deformitet eller dålig hållning. En ortopedisk sko eller komfortsko är ett terapeutiskt hjälpmedel som hjälper dig att gå korrekt med perfekt komfort och förebygger och/eller lindrar smärta. Det finns olika modeller av ortopediska skor beroende på dina behov. De är utformade för att anpassa sig till fotens form och är även lämpliga för fötter som sägs vara sjuka, skadade eller deformerade. Det kan vara svårt att hitta skor i butikerna, oavsett om de är i toppklass eller av medelmåttig kvalitet, och de kan orsaka obehag eller smärta i fötterna eller ryggen om fotvalvet inte får rätt stöd. Ortopediska skor är utformade för att ge optimalt stöd för fotvalv och fot för att förbättra din hållning och förebygga smärta. Våra ortopediska skor är massproducerade och tar upp allmänna och utbredda problem, det är en kompletterande medicinsk anordning, men du kan också rekommenderas att bära skräddarsydda ortopediska skor.

Varför och när ska man använda dem

Ortopediska skor ordineras ofta efter ett läkarbesök hos en specialist och vi rekommenderar att du konsulterar en sådan. De kan behövas vid diabetes, bendeformiteter, ledproblem som polyartrit, återkommande stukningar, ödem, efter operationer eller öppna sår. Oavsett orsak, om du lider av en viss sjukdom eller ett visst tillstånd kan det bli ett handikapp i vardagen, och att bära ortopediska skor rekommenderas. Om du till exempel lider av en missbildning eller deformitet av foten kommer ortopediska skor att ge dig större komfort. Om dina vanliga skor orsakar smärta för att de inte följer ditt fotval ger ortopediska skor dig bättre stöd och hållning så att du undviker knä- eller ryggsmärta. Om du har drabbats av ett trauma eller genomgått en operation kan ortopediska skor ordineras för din återhämtning. En ortopedisk sko som ger stöd åt fotleden kan förebygga stukningar.

Ortopediska skor som passar din stil

I vår kollektion av ortopediska skor för kvinnor hittar du olika typer av skor, t.ex. ortopediska loafers, sandaler, flip-flops och mycket annat. Vi har tagit fram sortiment som passar din stil, så att du kan förebygga eller lindra värk och smärta utan att behöva ge avkall på modet. Alla våra ortopediska skor är självklart designade med din hälsa och ditt välbefinnande i åtanke, men estetik är också en av våra prioriteringar. För sommaren kan du välja ortopediska flip-flops eller ortopediska sandaler. För att utöva sport i fullständig säkerhet har vi designat ett sortiment av ortopediska träningsskor för kvinnor. Alla våra modeller är tillverkade av äkta läder eller syntetläder av hög kvalitet, i plast som är utformad för hög komfort; de finns i alla storlekar och i olika färger för att passa din smak.