Korg

Gratis leverans för beställningar över 579kr

Varför använda ortopediska tillbehör för hundar? Uncategorized1 varfor anvanda ortopediska tillbehor for hundar

Varför använda ortopediska tillbehör för hundar?

Har du en äldre hund med muskel- eller ledproblem? För att förbättra hundens livskvalitet kan du erbjuda den ortopediska tillbehör. Dessa rekommenderas ofta av veterinärer och hjälper ditt husdjur att återfå komforten. Det finns flera typer, var och en med sin egen specifika användning.

Ortoser för hundar

Skenor eller ortoser är ortopediska tillbehör som är speciellt utformade för hundar för att stödja deras leder eller lemmar. De tillverkas efter mått och är användbara efter en allvarlig skada, en operation eller en olycka. Dessa produkter är också lämpliga för husdjur som lider av tendinit, reumatism eller frakturer. Det finns flera typer av ortoser, inklusive :

  • fotledsortos: detta ortopediska tillbehör håller din hunds fotled i en funktionell position;
  • axelortos: denna ortos är nödvändig i händelse av en större ligamentskada och föreskrivs för att stödja axeln, armbågen och skulderbladet;
  • underbensprotes: denna produkt används för att korrigera en medfödd anomali eller missbildning;
  • ledade knästöd: knästöd lindrar smärtan hos kunder med förskjutna knäskålar.

Ortoser ger fysiskt stöd för att hjälpa hunden att uppnå en korrekt position. Dessutom bidrar dessa ortopediska tillbehör till att öka blodtillförseln samtidigt som de tillför syre till vävnaderna. Detta påskyndar läkningsprocessen. När de används i samband med fysisk aktivitet optimerar ortoserna vävnadens flexibilitet. Användningen av dessa ortopediska produkter ökar produktionen av elastin. Elastin är ett protein som gör mjuk vävnad mer töjbar.

Ortopediska tillbehör för hundar förbättrar deras rörlighet avsevärt. Om ditt husdjur inte kan utföra fysiska aktiviteter är det möjligt att det kommer att utveckla olika störningar som :

  • muskelatrofi
  • fetma
  • problem med hjärtats kranskärl
  • benförändringar
  • känslomässiga problem som ångest och aggression.

För att hjälpa din hund att återfå sitt välbefinnande är det viktigt att förse den med en lämplig ortos.

Mjuka skenor

Tillverkade av flexibla material som propylen och neopren, erbjuder dessa skenor stöd i händelse av rörlighetsproblem. Dessa kan vara resultatet av artros, ligamentskador, höftledsdysplasi etc.

Rigida skenor

Dessa är effektiva för att behandla frakturer eller korrigera proprioceptionsproblem. Denna typ av stöd underlättar läkning.

Rehabiliteringsskenor

Dessa ortopediska tillbehör är reserverade för hundar som lider av neurologiska störningar eller muskelinsufficiens.

Ortopediska bäddar

Hundar sover cirka 14 timmar per dag. För att säkerställa din hunds komfort bör du köpa en ortopedisk bädd. Detta tillbehör är tillverkat av en madrass med minnesskum och hjälper ditt husdjur att få en god och hälsosam nattsömn. Med sin omslutande effekt anpassar den sig lätt till varje form och rörelse. Den kan lindra smärtsamma områden och leder, och är både bekväm och slitstark. Denna produkt främjar också blodcirkulationen.

En ortopedisk bädd kan användas av en valp, en dräktig tik eller en gammal hund. Denna madrass är också viktig för att förebygga ledproblem som artrit och osteoartrit. Dessa problem är vanliga hos äldre hundar av stora raser som labradorer, golden retrievers, schäfrar och australiska schäfrar. Användningen av denna produkt är nödvändig efter en muskelskada eller korsbandsruptur.

Tack vare detta revolutionerande tillbehör kan du ge ditt husdjur en bättre nattsömn samtidigt som du skyddar dess hälsa. Du kan också lägga till en ortopedisk kudde till sängen för att hjälpa ditt husdjur att slappna av bekvämare.

För att välja rätt ortopedisk bädd till din hund ska du titta på följande kriterier.

Tjocklek

En ortopedisk hundbädd eller kudde bör vara minst 7 cm tjock. För äldre hundar är det bäst att välja modeller på 30 cm. En tjock madrass är bekvämare och ger bra stöd.

Storlek och modell

Formen på den ortopediska bädden bör anpassas till din hunds storlek. När det gäller modeller är rektangulära kuddar de vanligaste. Det finns också runda modeller med höga kanter. I alla fall bör dessa ortopediska hundtillbehör vara lätta att rengöra och vattentäta.

Ortopediska hundkorgar

Varför använda ortopediska tillbehör för hundar? Uncategorized1 varfor anvanda ortopediska tillbehor for hundar 2

När hundar åldras tenderar deras leder att bli svullna och skadade. Detta leder ofta till en förlust av rörlighet. Dessa fyrbenta djur kan också lida av reumatism eller muskelsmärta. Så om din hund är äldre är en ortopedisk korg en mer effektiv lösning.

Detta tillbehör ger stöd för hundens värkande muskler och leder och kan minska inflammationen i samband med artrit. Till skillnad från en konventionell säng ger den ditt husdjur en bättre livskvalitet. Det kan vila tyst och bekvämt i sin korg. Dessa ortopediska tillbehör rekommenderas för hundar i alla åldrar för att hjälpa till att förebygga ledproblem.

Om du planerar att köpa en ortopedisk hundbädd till din hund finns det några punkter att tänka på när du ska göra rätt val.

Underhåll

En tvättbar ortopedisk hundbädd är tillverkad av mjuka, bekväma material och tål revor och slitage. Den är också hållbar och avtagbar. Detta gör det enkelt att ta hand om.

Storlek på korg

För att bestämma din hunds storlek, mät dess längd och höjd. Välj en större korg om du har ett växande husdjur. Detta tillbehör kan följa med djuret även när det når sin vuxna storlek. Undvik små modeller om din hund är en labrador.

Material

De flesta ortopediska hundbäddar är gjorda av tyg. De är särskilt mjuka, så din hund inte känner någon smärta medan den sover. Du kan också hitta modeller i hårdplast. Dessa är dock mindre bekväma.

Ortopediska skålar

Varför använda ortopediska tillbehör för hundar? Uncategorized1 varfor anvanda ortopediska tillbehor for hundar 3

Ortopediska skålar är inte bara trendiga, utan har även praktiska fördelar för hälsan. Till skillnad från ett konventionellt foder finns ortopediska skålar i en mängd olika utföranden:

Upphöjda skålar

Dessa ortopediska hundtillbehör är placerade på ett stativ och är utformade för att enkelt passa över ditt husdjurs axel. Vissa sofistikerade modeller har en justerbar höjd för att vara bekväma att använda.

Skål mot frossande

Med en central skål har denna anordning ett antal små hinder som hjälper till att fördela maten jämnt i skålen. Detta hjälper din hund att äta i en lämplig takt.

Den lutande skålen

Det finns ortopediska skålar som kan lutas. De är praktiska och gör att din hund kan äta bekvämt. Dessutom är graden av lutning justerbar.

Varför använda ortopediska skålar?

Hundägare vänder sig till dessa ortopediska tillbehör av ett antal skäl.

För att förbättra hundens hållning

Med en ortopedisk skål kan ditt husdjur äta med ryggen, nacken och huvudet rakt. Den behöver inte längre böja sig framåt för att äta. Att använda detta tillbehör är ett bra sätt att korrigera dålig hållning. Dålig hållning är ofta den främsta källan till muskel- och ledproblem hos djur.

Om ditt husdjur lider av artros kan du överväga att ge det en ortopedisk skål. När ditt husdjur äter sina måltider i en felaktig position kan det känna intensiv smärta. Detta kommer sannolikt att förvärra dess tillstånd.

Undvik problem med matsmältningen

Med en traditionell skål måste din hund böja sig framåt för att komma åt maten. Denna hållning är långt ifrån bekväm för ditt husdjur. Om det äter i denna position kan det få i sig luft och orsaka matsmältningsproblem. Det ger också din hund en hel del obehag.

Att välja rätt ortopedisk skål

Fördelarna med att använda en ortopedisk skål är avsevärda. För att se till att ditt husdjur för den rätta fördelen måste du välja rätt modell. Skålens kapacitet bör väljas utifrån hundens vikt och storlek. Du bör också ta hänsyn till hur mycket mat ditt husdjur äter per utfodring.

När det gäller lutningsgrad och höjd kan du använda dig av din hunds mått. För att undvika obehagliga överraskningar, välj justerbara modeller. Du bör också vara mer uppmärksam på det material som dina ortopediska tillbehör är tillverkade av. Plast är inte att rekommendera. Mikropartiklar kan fastna i din hunds mat. Detta kan leda till allergier och olika problem. Därför är det bäst att välja hälsosamma, lättskötta material som keramik, rostfritt stål eller silikon.

Hur ska ortopediska hundtillbehör skötas?

För att säkerställa lång livslängd för ortopediska hundtillbehör är det viktigt med god skötsel. Det är tillrådligt att tvätta dessa produkter regelbundet för att förhindra spridning av bakterier och parasiter.

Rengöring av skålar

Hundskålar bör rengöras med vatten och diskmedel efter varje måltid. Använd en mjuk trasa för att torka skålen.

Skötsel av en hundskena

Före och efter varje användning ska du torka av utsidan av skenan med en fuktig trasa. Om tillbehöret har dålig lukt, rengör det med tvålvatten. Skölj med varmt vatten och upprepa tills lukten försvinner. Låt torka i luften.

Tvätta den ortopediska bädden

För att hålla ditt husdjur vid god hälsa ska du se till att rengöra dess ortopediska bädd minst tre gånger om året. Du kan göra detta genom att blötlägga den i tvålvatten. Tillsätt lite bikarbonat för att eliminera obehagliga lukter. Överdraget bör hand- eller maskintvättas varje vecka.

Rengöring av den ortopediska korgen

Ta bort överdrag och andra föremål från korgen innan du tvättar den. Rengör korgen med varmt vatten och tvål. Kom ihåg att använda ett desinfektionsmedel för att döda eventuella parasiter och bakterier som fastnat i korgen. Skölj korgen noggrant och låt den lufttorka innan du förvarar föremålen i den.