Korg

Gratis leverans för beställningar över 579kr

De 5 bästa ortopediska sulorna Uncategorized1 topp 5 basta ortopediska sulor 2

De 5 bästa ortopediska sulorna

Ortopediska sulor används för att stödja och korrigera hållningar och avvikelser i gång eller löpning för att lindra eller förebygga smärta som orsakas av dessa defekter. Oavsett om du är en arbetare som står under långa perioder, en hängiven löpare eller helt enkelt vill hålla dina fötter bekväma, används ortopediska inläggssulor ofta. Men var försiktig! Det finns en uppsjö av ortopediska sulor på marknaden, och kvaliteten är mycket ojämn. Det är svårt att hitta rätt, och att köpa olämpliga sulor kan få motsatt effekt mot de förväntade fördelarna. Vi vill svara på några viktiga frågor för att hjälpa dig att göra ditt val, och erbjuda dig ett urval av de 5 bästa ortopediska sulorna som finns på Ortopedikos webbplats.

Vad är ortopediska inläggssulor?

En medicinteknisk produkt

En ortopedisk innersula är en medicinteknisk produkt som sätts in i en sko för att stödja och bibehålla foten. Syftet med denna korrigering är att balansera hållningen för att säkerställa symmetri i de nedre extremiteterna, att lindra smärta i samband med deformiteter som liktornar eller knölar, eller att kompensera för en ihålig eller platt fot.

En fråga för en specialist

Det är viktigt att konsultera en specialist som kan hjälpa dig att välja det hjälpmedel som bäst passar dina behov. Ortopeder, fotvårdare, kiropodister eller vårdpersonal som är specialiserad på fotproblem kan ge dig råd eller vägledning för att hitta den utrustning som är bäst lämpad för din situation. Att köpa och använda olämpliga ortopediska inläggssulor kan förvärra din smärta och göra situationen värre.

Innovativa material

Flera material kan användas vid utformningen av ortopediska inläggssulor. Valet beror på användningsområde, önskad effekt och komfort, tålighet och kostnad.

 • Det vanligaste är EVA-skum (etylenvinylacetat). Sulorna är mycket lätta att forma och anpassa och är lätta, slitstarka och idealiskt stötdämpande.
 • Kork, ett naturligt och hållbart material, kan enkelt anpassas för att ge rätt stöd för fotvalvet.
 • Gummi: mycket motståndskraftigt, används ofta för intensiv eller sportig användning eftersom det ger utmärkt stöd för foten.
 • Silikon: mycket flexibelt och bekvämt, absorberar stötar mycket bra och ger stöd för specifika delar av foten, t.ex. hälen.
 • Plast: solid och effektiv, ger optimalt stöd. Plast används oftast i skyddsskor och kängor.
 • Läder, som är särskilt eftertraktat för sin andningsförmåga. Det reglerar ackumuleringen av värme och fukt under foten, vilket ger ökad komfort och god hygien. Å andra sidan är det styvare än syntetmaterial, vilket gör det mindre lämpligt för sportskor eller skor som kräver en hög grad av flexibilitet.

Varför använda ortopediska inläggssulor?

De 5 bästa ortopediska sulorna Uncategorized1 topp 5 basta ortopediska sulor

Innan vi presenterar vår ranking av de 5 bästa ortopediska sulorna behöver vi veta varför du kan behöva ortopediska sulor.

För att förbättra din komfort

Om du har ett yrke som kräver att du står upp under långa perioder eller om du går långa promenader kan du välja ortopediska komfortinlägg. Om du har ett ben som är kortare än det andra kan ortopediska komfortinlägg vara ett ovärderligt hjälpmedel för att balansera ditt stöd. Om du lider av artros kan ortopediska inläggssulor avlasta dina leder tack vare bättre stötdämpning. Om du är överviktig hjälper de också till att fördela trycket jämnare över hela foten. Generellt sett gör ortopediska sulor att du kan balansera din hållning och få bättre stabilitet, vilket minskar trycket och förebygger ryggproblem.

För att lindra din smärta

Sjukvårdspersonal, inklusive en kiropodist, kan råda dig att använda ortopediska sulor för att lindra smärta som orsakas av specifika problem. Om du har liktornar, knölar, ömma hälar eller metatarsalgi (ett tillstånd som påverkar den främre delen av foten i höjd med metatarsalbenen) kan du minska smärtan avsevärt genom att använda specialanpassade ortopediska inläggssulor. Genom att fördela trycket mer specifikt över vissa delar av foten hjälper ortopediska sulor till att skydda känsliga områden.

För att korrigera din hållning och förbättra stabiliteten

Ortopediska sulor hjälper dig att återställa din hållning och balans.

För idrottare

Ortopediska sulor rekommenderas starkt för idrottsutövare. De korrigerar pronations- och supinationsfel, som är källor till skador, särskilt för löpare.

Fokus på användning av sulor av idrottsutövare

Vanliga löpare använder ofta ortopediska sulor för att minska risken för skador, förbättra sin prestation eller behandla fotproblem. Ortopediska sulor korrigerar eller minskar pronation (när foten rullar för mycket inåt) eller supination (när foten avviker utåt). Dessa rotationsavvikelser kan innebära stora påfrestningar för muskler, senor och ligament i fotleden och orsaka smärta i knän, höfter eller nedre delen av ryggen. Idrottsmän och kvinnor använder också ortopediska sulor för att lindra strukturella problem som plantarfasciit (inflammation mellan häl och tår), hälsporre (benväxt) och metatarsalgi (smärta i främre delen av foten). Genom att stödja foten ordentligt och absorbera stötar underlättar den ortopediska innersulan steget och bidrar till att minska muskeltrötthet, vilket förbättrar idrottsprestationen.

För personer med plattfot

Du kan drabbas av plattfot från födseln eller som ett resultat av att du har överansträngt de ligament och senor som stöder fotvalvet. Ortopediko erbjuder ett komplett urval av ortopediska inläggssulor för att korrigera och lindra din hållning. Plattfot gör att kroppsvikten fördelas felaktigt på foten. Detta sätter press på fotvalvet och fotens leder. Förutom obehaget blir du tröttare snabbare när du står upp, din idrottsprestation försämras och ryggsmärtor kan uppstå.

Vilka är de 5 bästa ortopediska sulorna?

De 5 bästa ortopediska sulorna Uncategorized1 topp 5 basta ortopediska sulor 3

Som vi har sett finns det många olika typer av ortopediska inläggssulor. Beroende på deras användning och önskade effekter kommer valen att vara olika. Det är därför vi har tagit fram en lista över de 5 bästa ortopediska sulorna för komfort:

 • 1 – Unisex ortopediska sulor, tillverkade av läder, ger komfort och andningsförmåga för dina fötter. Tack vare latexinlägget under hälen ger de optimal komfort. De utjämnar tryck och stabiliserar den allmänna hållningen. Läderdesignen gör att du kan använda dem med eller utan strumpor. Dina fötter håller sig svala och torra hela dagen. Med dessa sulor är du garanterad total komfort. De är särskilt lämpliga för daglig användning. Läder är ett slitstarkt material. De ger utmärkt valuta för pengarna.
 • 2 – Unisex ortopediska gelsulor passar alla skor och rekommenderas särskilt för promenader eller stående under långa perioder. Med sin 3 cm långa förstärkning på fotryggen höjer de foten i rätt vinkel för att balansera din hållning på ett harmoniskt sätt. De är tillverkade av gel och absorberar stötar effektivt. Det här är mångsidiga sulor som kan användas hela dagen och för alla aktiviteter.
 • 3 – Deodoriserande sportinläggssulor, tillverkade av naturfibrer, är särskilt lämpliga för sportskor. Tack vare en innovativ teknik baserad på sojafibrer som doftar malört neutraliseras obehaglig lukt omedelbart. Naturfibrer garanterar oklanderlig hygien under alla dina sportaktiviteter. Latex ger enastående komfort tack vare den utmärkta dämpningen. Den ergonomiska formen och den upphöjda hälen ger effektivt stöd och håller fötterna på plats.
 • 4 – Ortopediska sulor med uttagbar kilklack har fördelen att de kan anpassas efter dina aktuella behov. De har en häl som är lätt att fästa och som gör att du kan gå upp några centimeter på nolltid. Dessutom ger det flexibla, lätta materialet effektiv dämpning hela dagen. Du kan använda dem i alla dina skor.
 • 5 – Sulor med akupressurkuddar, tillverkade av mjukt gummi, för komfort hela dagen. Konceptet bakom dessa sulor bygger på naturliga fotmassage-metoder. De små gummirullarna i sulorna stimulerar energipunkterna genom att utöva tryck. Fördelarna med denna permanenta massage känns i hela kroppen. De är reversibla och praktiska och är en viktig hjälpreda för ditt fysiska och känslomässiga välbefinnande.

Sulor för alla och i alla situationer

Denna lista är inte uttömmande och är begränsad till ortopediska komfortinläggssulor. Som vi såg tidigare finns det lika många modeller av ortopediska sulor som det finns fotproblem. För fullständighetens skull bör vi nämna att det finns sulor eller halvsulor för tunna skor som pumps. Så det finns ingen anledning att välja mellan komfort och stil! Ortopediko har också sulor för barn. Och för att du aldrig mer ska bli kall om fötterna när du vandrar eller vistas utomhus kan du fundera på uppvärmda sulor. Du hittar både varma och uppvärmda sulor i Ortopediko sortiment. Om du har haft nytta av den här artikeln eller om du vill ge oss feedback är du välkommen att skicka dina kommentarer till oss